середу, 11 листопада 2015 р.

Акція " Батарейку-заводу , планеті - свободу"

Учні класу виступили на класних годинах усіх класів,а також на лінійці у початковій школі, з наступним зверненням : 
Доброго дня . Ми учні 1(5) А класу . Сьогодні ми прийшли до вас  з проханням підтримати нашу акцію : « Батарейку –заводу, планеті – свободу»
У наш час батарейки широко використовують як джерела електроенергії. Вони забезпечують роботу годинників, радіоприймачів, ліхтариків та інших приладів, які є у щоденному використанні кожної людини. Проте батарейки не можуть працювати вічно, тож варто також пам’ятати про негативні сторони, зокрема це стосується уже використаних батарейок. Адже коли батарейка припиняє свою роботу, вона автоматично перетворюється на непотріб.
    А чи підозрювали ви, що одна батарейка містить величезну кількість важких металів та солей, викиди яких в атмосферу можуть призвести до ракових захворювань та безпліддя? Ніхто не задумується над тим, що одна невеличка батарейка здатна забруднити 20 м2 грунту, який у продовж 50 років буде непридатний для ведення сільського господарства, 1 батарейка може вбити 2-х кротів або навіть 1-го їжачка!
 А ще накопичення хімічних елементів, які містить батарейка, у внутрішніх органах людини спричиняє розвиток різноманітних захворювань. Найбільше в організмі людини накопичуються хром - в нирках, мідь - у шлунково-кишковому тракті, ртуть - у центральній нервовій системі, цинк - в шлунку, руховому апараті.
Недбало викинувши відпрацьовану батарейку, люди навіть не задумуються, які шкідливі та незворотні наслідки може принести їх необдуманий вчинок. Адже при потраплянні в навколишнє середовище відбувається процесс руйнації зовнішньої оболонки батарейки, і небезпечні метали потрапляють у грунтові води та річки, тим самим забруднюючи наше довкілля.
  Вірний шлях до збереження навколишнього середовища – це утилізувати батарейки. Нам пощастило, адже в Європі є 3 заводи, які можуть переробляти батарейки. Один з них знаходиться у Франції, другий у Німеччині . А третій ? Так, в Україні , у місті Львів .   
Тому наше завдання зібрати використані батарейки і не дати їм зашкодити природі. Цього тижня у гімназії буде проходити акція «Батарейку – заводу, природі – свободу». На першому, другому та третьому поверхах буде встановлено  пластикові баклажки , які будуть слугувати контейнерами для збору батарейок. Сподіваємось, що наші старання не будуть байдужими. Ми чекаємо на вас.


Створили пластикові контейнери для збору батарейок.


Виготовили стінгазету для початкової школи та малюнки з закликом утилізувати батарейки правильно.






 Найактивніших нагородили сертифікатами та наклейками:



 Результат акції 






Немає коментарів:

Дописати коментар